Sillat

Ratkaisut

Siltojen vedeneristyksessä käytetään SILKO-hyväksyttyjä vedeneristystuotteita. Tuotteiden täytyy olla hitsaamalla tai kumibitumilla liimaamalla kiinnitettäviä. Vedeneristeen on kestettävä rakentamisen ja käytön aikaiset suuretkin rasitukset.

Siltojen vedeneristys on oleellista, koska sillä pidennetään sillan käyttöikää merkittävästi. Mikäli vedeneristys on vaurioitunut tai puutteellinen, vesi ja tiesuola aiheuttavat betonivaurioita ja raudoituksen korroosiota sillan kansirakenteessa. Vedeneristys sijoitetaan kulutuspintojen alapuolelle kansirakenteen päälle. Mikäli vedeneristys vuotaa, se voidaan havaita sillan kannen alapuolelta mm. vettä vuotavina halkeamina, kalkkiläikkinä tai -puikkoina.

Vedeneristyskermien tartunta alustaansa on tärkeää, koska vedeneristys sijaitsee kulutuspintojen ja sillan kannen välissä. Sillan päällä liikenne voi aiheuttaa hyvinkin suuria kiihdytys-, jarrutus- ja kääntövoimia, jotka välittyvät pinnan läpi vesieristeeseen. Mikäli tartunta on puutteellinen, vedeneristys ja kulutuspinnat voivat lähteä liikkeelle voimien mukaisesti. Tästä syystä vedeneristyksen alusrakenteelle on tarkat pinnan- ja asennusolosuhteenvaatimukset. 

SILKO-hyväksytyt tuotteemme ovat:

K-MS 170/3000 SL Liimattava 

K-PS 170/4000 SL Liimattava 

K-PS 170/5000 SL Hitsattava 

K-100 esisivelyliuos 

Kumibitumi KB 100/40 

Pyydä tarjous Etsi jälleenmyyjiä