Aurinkoenergiaratkaisut

Ratkaisut

Perinteisten aurinkopaneelien asennustavat vaativat koko rakenteen huolellista arviointia – aurinkopaneelien asennuksen jälkeen rakennekuormitus muuttuu. Asennusvirheet johtuvat usein väärinkäsityksistä ja vääristä olettamista. Aurinkopaneelit eivät ainoastaan lisää kuormitusta katepinnoille ja niiden alla oleville rakenteille, vaan ovat myös irrallisia osia, jotka toimivat kuin suuret levymäiset purjeet. Tuulenpaine kohdistuu aurinkopaneeleihin ja muuttaa katolle välittyviä tuulikuormia. Epätasaisesti aurinkopaneelien kiinnikkeisiin kohdistuvat voimat, ja niiden välityksellä vesikatemateriaalin kiinnikkeille välittyvä kuorma, voi aiheuttaa jopa kiinnikkeiden kapasiteetin ylittymisen ja katemateriaalin repeytymisen tai huomaamattomia vaurioita kattopinnalle.

Katosta irti olevat ja kallistukseltaan suuremmat levymäiset pinnan kokoavat ja kinostavat myös runsaasti lunta. Lisääntynyt lumikuorma yhdessä aurinkopaneelien ja kiinnitysjärjestelmien painon kanssa voi vaarantaa rakenteiden kestävyyden. Liialliset painumat voivat johtaa katon vuotamiseen, erityisesti kevyillä eristekatoilla (ns. villakatot), joissa lisääntynyt kuorma voi aiheuttaa eristeen painumista ja veden kerääntymistä saumojen ja kiinnikkeiden ympärille.

Midsummer ohutkalvoaurinkopaneelit

Midsummer on ruotsalainen aurinkopaneelien valmistaja ja alan edelläkävijä. Midsummer BOLD, WAVE ja SLIM-aurinkopaneelit valmistetaan täysin ilman haitallista kadmiumia. Tuotteet ovat hiilijalanjäljeltään alansa puhtain vaihtoehto, erityisesti verrattuna muihin energiamuotoihin sekä muihin aurinkopaneelivalmistajiin.

Aurinkopaneelien asennuksen lisääntyminen herättää huolta myös Katepalilla katemateriaalin valmistajana. Siksi lanseerasimme kevyen ohutkalvoaurinkopaneelin, joka vähentää vesikatteen ja rakenteiden kuormitusta. Suoraan vesikatteen päälle asennettu kevyt ohutkalvoaurinkopaneeli ei lisää tuuli- tai lumikuormaa katolle (tai sen alla oleville rakenteille). Kevyt tuote mahdollistaa asennuksen myös pehmeille katoille.

Yksinkertainen kiinnitysjärjestelmä mahdollistaa nopean ja kustannustehokkaan asennuksen. Katepal tarjoaa urakoitsijoidensa kautta valtakunnallisen asentajaverkoston. Ohutkalvoaurinkopaneelit soveltuvat kaikenlaisille katoille: BOLD-paneeleita käytetään loivissa ja jyrkissä bitumikatoissa, tiilikatoille on WAVE ja pystysaumoilla varustetuille peltikatoille on kehitetty SLIM.

Midsummer BOLD

Midsummer BOLD on erittäin kevyt ja taipuisa aurinkopaneeli, joka on tarkoitettu bitumi-, PVC- tai vastaaville kermikatteille. Lopputuloksena on huomaamaton aurinkoenergiajärjestelmä.

Midsummer BOLD sopii tasakattoihin ja loiville katoille ja se mukautuu katon muotoon. Paneelien kallistamiseen ja suuntaamiseen ei tarvita ylimääräisiä telineitä. Aurinkopaneeli on vain 2 mm ohut, koostuu 60 ohutkalvoaurinkokennosta ja painaa vain 3 kg/m2.

Keveytensä ansiosta Midsummer BOLD on ainoa teknisesti toimiva ratkaisu etenkin vanhoille lämmöneristetyille ns. villakatoille. Kevyt aurinkopaneeli ei paina ja purista villoja. Painavat paneelikentät tukijalkoineen aiheuttavat liiallisia muodonmuutoksia lämmöneristeisiin. Painuneet lämmöneristeet johtavat sadeveden lätäköitymiseen ja pahimmillaan liiallinen rasitus aiheuttaa kermien saumojen aukeamisen.

Keveyden ansiosta voit myös kattaa enemmän kattopinta-alaa ja lisätä aurinkopaneelien määrää katollasi. Midsummer BOLD sopii asennettavaksi liikekiinteistöihin, teollisuusrakennuksiin, varastoihin ja urheiluareenoihin, mutta myös kerrostaloihin ja omakotitaloihin.

Midsummer SLIM

Ohutkalvoaurinkopaneeleilla et enää joudu tinkimään aurinkoenergian ja ulkonäön välillä. SLIM on älykäs yhdistelmä ohuita aurinkopaneeleja ja perinteistä kone- tai lukkosaumakattoa, tuloksena on huomaamaton aurinkokennoratkaisu. Midsummer SLIM on kevyt, sillä tuote painaa ainoastaan 3 kg neliömetrille ja on paksuudeltaan vain muutamia millimetrejä.

Aurinkopaneeli asennetaan peltikatteen saumojen väliin etkä tarvitse erilisiä kehyksiä tai muita katepinnasta irti olevia ulkonäköä haittaavia rakenteita. Midsummer SLIM soveltuu erinomaisesti myös saneerauskohteisiin, sillä et tarvitse erillisiä lujuuslaskelmia kuormien lisääntymisestä tai muutoskuvia julkisivuista. Kattoremontin ja aurinkopaneelien asennuksen yhdistäminen on sujuvaa, turvallista ja kustannustehokasta.

Midsummer WAVE

Midsummer WAVE aurinkopaneeli tarjoaa sinulle mahdollisuuden yhdistää aurinkoenergian ja esteettisyyden ilman kompromisseja tiilikatoille. Midsummer WAVE on aaltomaisesti muotoiltu aurinkopaneeli, joka seuraa katon tiilien muotoa.

Tuote sopii muun muassa Suomen suosituimpiin kattotiilimalleihin. Midsummer WAVE voidaan joko myydä jälkiasennuksena olemassa oleville kattotiileille tai osana täydellistä kattoremonttia. Aurinkopaneeli kattaa viisi kattotiiltä peräkkäin, ja johdot piilotetaan tiilien alle sekä suoja- että esteettisyyssyistä.

Midsummer WAVE ei vaadi erillisiä korkeita kehysrakenteita, jolloin vanhat lumiesteet soveltuvat katolle myös aurinkopaneelien asennuksen jälkeen. Myöskään paino ei tule esteeksi, koko järjestelmän lisäpaino neliölle on vain 3 kg.

Midsummer BOLD -aurinkopaneelien asentaminen

Pyydä tarjous Etsi jälleenmyyjiä