Yhteistyö on kantanut hedelmää – Bitumipojat

13.4.2020 | Katepal ja ihmiset

Yhteisellä taipaleella Katepalin kanssa

Bitumipojat ovat parivaljakko kahdesta yrittäjästä Sami Viitasesta ja Jussi Virtasesta, jotka laittoivat bitumipadat saman katon alle ja alkoivat tehdä vesikattotöitä suurella sydämellä. Yhteinen arvomaailma on aina ollut sama: Hyvä asiakaspalvelu, työnjälki, jolla voi kilpailla ja tehdään se mitä luvataan – näiden teesien ympärille Bitumipoikien työ tukeutuu vahvasti jokaisena työpäivänä.

Yhteistyö alkoi vuonna 2014 Samille tulleesta ”suonenvedosta”, kuten hän itse asiaa kuvaa. Ennestään toisilleen tutut miehet törmäsivät kaupan kassalla, missä Sami letkautti Jussille: ”mitä jos laitettaisiin yritys pystyyn?” Muutaman palaverin ja Samin sohvalla vietetyn illan jälkeen Bitumipojat oli totta. Toiminta alkoi Sääksjärveltä löytyneiden toimitilojen myötä.

Sami ja Jussi olivat tutustuneet toistensa työskentelytapoihin jo pidemmän aikaa ennen yhteistä yritystä. Apua annettiin puolin ja toisin kattotyömailla.  Jussi on toiminut yrittäjänä jo vuodesta 2001, Sami vuodesta 2007. Toisen työskentelytavat tulivat erittäin tutuksi yhteistyön myötä.

Bitumipojat ovat olleet yhteistyössä Katepalin kanssa alusta saakka. Yhteistyö ei toki ollut itsestäänselvyys, mutta luontainen polku. Samilla on pitkä työhistoria Katepalin tuotannossa. Yrityksen toimintatavat, ihmiset ja tuotteet olivat entuudestaan enemmän kuin tuttuja.
– Paljon siinä oli muitakin kyselijöitä, tuumaa Jussi yhteistyön alkuajoista.
– Yhteistyö oli kuitenkin niin helppo aloittaa, kun sijainti on mitä parhain, toimitukset nopeita ja Sami tietää tuotteista kaiken. Nopeaan tarpeeseen kamppeen saa haettua suoraan tehtaalta, summaa Jussi perusteluita yhteistyön aloittamiseen Katepalin kanssa.
– Katepalilta on saanut myös hyvän tuen alusta asti. Tarjouspyyntökyselyt, joita Katepalilta on välitetty, on helpottanut myyntipainetta, eikä ole tarvinnnut niin paljon itse markkinoidakkaan. Saa keskittyä työmaihin ja olla siellä paikalla, kertaa Sami Katepal-yhteistyön hyötyjä urakoitsijalle.

Bitumipojat antavat kiitosta Katepalin aktiivisesta otteesta ottaa asiakasta mukaan tuotekehitysprojekteihin. Asiakkaan mielipidettä kuunnellaan ja palautetta tuotteen toimivuudesta otetaan vastaan. Sami lisää vielä muutaman kohdan listaan:
– Kommunikaatio on aina ollut helppoa ja meillä on hyvät välit Katepalin työntekijöihin, se tekee yhteistyön helpoksi.
Toki kehityskohteitakin toki on:
– Reklamaatioista annettava palaute voisi olla aktiivisempaa. Palaute tehdyistä tai tulevista toimenpiteistä tuotteen kehittämiseksi ei aina saavuta urakoitsijaa, mutta kokonaisuudessaan yhteistyö on ollut molemmin puolin antoisaa, toteavat Bitumipojat yhteisesti.

Bitumipoikien kasvutarina on upea. Salaisuus kannattavan liiketoiminnan takana on suoraselkäisten yrittäjäkaksikkonsa näköinen:
– Me keskitytään tehokkaaseen tekemiseen, kun resurssit ovat rajalliset. Hyvä suunnittelu, sääennusteisiin tutustuminen, työjärjestyksen suunnittelu ja hyvä organisointi työmaalla on oleellinen osa tehokkuutta. Järjestelmällisyys on myös tärkeää. Priorisoimme korkealle olla itse paikalla työmaalla. Silloin tietää mitä siellä on tehty ja miten, kertoo Jussi.

-Kummallakin on sama mentaliteetti työntekemisestä. Meillä on aika pieni työyhteisö, niin lojaalius korostuu. Halutaan olla myös joustavia työntekijöillemme, toki toivotaan, että se on puolin ja toisin, jatkaa Sami.

Tulevaisuus näyttäytyy pojille hyvänä. Haaveissa on laajentaa toimintaa, toki työnjohdollisesti se tuo uuden haasteen. Yksi huolenaihe on ammattitaitoisten henkilöiden löytyminen. Hyvät yhteistyökumppanit ratkaisevassa osassa tulevaisuudessakin.

BITUMIPOIKIEN TOIMINTA PÄHKINÄNKUORESSA:

Arvot

  • Hyvä asiakaspalvelu.
  • Työnjälki, jolla voi kilpailla.
  • Tehdään se mitä sovitaan.
  • Sama henkilö tekee alusta loppuun saakka.

Työntekijöitä: 4, lisäksi yhtiössä toimii nimellinen toimitusjohtaja
Toimialue: Pirkanmaa pääalueena, urakoita ympäri maan

Kohteet

  • Yksityiset asiakkaat ja -kiinteistöomistajat
  • Rakennusliikkeet ja muut yritysasiakkaat

Bitumipojat Oy

Bitumipojat Oy on vuonna 2014 perustettu bitumikattoihin erikoistunut yritys. Bitumikattojen korjaustöissä hoidamme koko projektin purkutöistä valmiiseen kattoon. Teemme tarvittavat muutokset kattorakenteisiin, kaatoihin ja kattoturvatuotteisiin asiakkaan ja kohteen tarpeiden mukaisesti.

Kattohuollot

Kattolaattakatot

Loivat katot (alle 500 m2)

Loivat katot (suurkohteet)

Viherkatot

Pyydä tarjous Etsi jälleenmyyjiä