Tiivissaumakatto

Ratkaisut

Tiivissaumakatteella tarkoitetaan katetta, jolla voidaan toteuttaa suhteellisen loivakin, jopa 1:20 kaltevuuteen asti oleva katto ilman tulitöitä, vain yhdellä kermikerroksella. Erillistä aluskermikerrosta ei pääsääntöisesti tarvita. Lopputulos on tyylikkään tasainen ja yksivärinen katto, joka sopii hyvin skandinaaviseen rakennustyyliin.

Katepalin tiivissaumakatemallistossa on kaksi eri tuotetta: TopTite 6° ja TopTite 3° Green. Numero nimen perässä kertoo katon minimikaltevuuden asteissa. Suhdelukuun muutettuna TopTite 6°:lla voidaan toteuttaa vähintään 1:10:een kalteva katto ja TopTite 3° Greenillä vähintään 1:20:een kalteva katto.

Katon vaatimukset ja asennus

Tiivissaumakatteella kattamiseen riittää, että kattokaltevuus on minimissään 1:20:een ja alustan tulee olla notkumaton, tukeva ja sileä umpilaudoitus tai rakennuslevy. Katon vedenpoiston tulee olla ulkopuolinen.

Suuria investointeja työkaluihin ei myöskään tarvita. Tarvitset vain vasaran, koukkuteräisen mattoveitsen, mittanauhan ja teräslastan.

TopTite:n asennus on yksinkertaista, koska materiaalit muokkautuvat helposti kunkin katon yksityiskohtien mukaan ja rullatavaralla saa valmista pintaa nopeasti.

Yksityiskohtaiset ohjeet löytyvät asennusohjeesta:

Tärkeitä asioita asennukseen liittyen

Naulauksessa tulee huomioida riittävän pitkä naula. Naulan kärjen tulee lävistää kaikki katekerrokset sekä aluslaudoitus, jotta alusrakenteen kosteusvaihtelut eivät pumppaisi naulaa ylös alustastaan vuosien saatossa. Mikäli katossa on kohtia, jossa naulan kärjen ei haluta näkyvän (esimerkiksi terassin katto, leikkimökin katto tms.), näissä voidaan käyttää leveä- ja litteäkantaista piikkikärkistä ohutlevyruuvia, esim. KFR-ruuvia.

Muista tiivistysliiman tärkeys! K-36 tiivistysliimaa tulee käyttää käytännössä kaikissa kohdissa, joissa kermiä joudutaan leikkaamaan. Myös räystäillä. Liiman riittävä kerrospaksuus on 0,5–1 mm. Suurempi kerrospaksuus aiheuttaa pintamateriaalille pehmenemistä ja mahdollisesti valumia.

Materiaalipaketti ja määrälaskenta

Tiivissaumakaton rakentamiseen tarvitset seuraavat materiaalit:

Materiaalien määrää laskiessa on hyvä huomioida limitys- ja hukkavarat seuraavasti:

Pyydä tarjous Etsi jälleenmyyjiä