Katepal Oy

Över

70

år på toppen

Katepal Oy:s traditioner i den finska byggproduktindustrin sträcker sig till år 1949. Det helt finska familjeföretagets fabrik ligger i Lempäälä.

Yrkeskarriärer på över

40

år

Det är inte ovanligt att någon har arbetat på Katepal i 20 år. De som varit längst på företaget har redan fördubblat det. Varaktighet är viktigt för båda sidorna på Katepal.

Omsättning

50,9

miljoner euro år 2023

Vår omsättning har under de senaste åren legat omkring 50 miljoner euro. Katepal investerar regelbundet i sin verksamhet. Det senaste exemplet på detta är utbyggnaden med ny produktionslinje som togs i bruk 2019.

Personalantalet var

95

i år 2023

På Katepal arbetar drygt 90 personer inom olika arbetsuppgifter i produktion, lager och logistik, underhåll, produktutveckling, laboratoriet, försäljning och administration.

Över

1 000

återförsäljare i världen

Våra produkter säljs i många länder genom över tre tusen återförsäljare. Dessutom monteras våra produkter av ett stort antal lokala takentreprenörer.

Export till cirka

20

länder

Vi har arbetat aktivt med export sedan 60-talet. De största importörerna är Sverige, Norge, Danmark och Estland. Totalt har vi export till cirka 20 länder.