Referenssi – SATO kerrostalo

SATO on sitoutunut valitsemaan rakennuttamiinsa kohteisiin kestäviä ratkaisuja, joten tähän kohteeseen asennettiin Katepal Green -tuoteperheen raitahitsattava aluskermi sekä kauttaaltaan hitsattava pintakermi.

Sijainti: Espoo
Rakennuttaja: SATO
Valmistumisvuosi: 2024
Kattopinta-ala: 1 200 m2
Tuotteet: aluskermi K-TMS 170/3300 Green ja pintakermi K-PS 170/5000 Green

Suomen suurimpiin vuokranantajiin kuuluva SATO rakennuttaa Espoon Karakallioon 100-asuntoista kerrostaloa. Pääurakoitsijana toimii Jatke Uusimaa Oy ja kohteen vesikattojen asennuksista vastasi Suomen Kattourakointi Oy.

Täydennysrakentamista korttelin vanhoille pysäköintipaikoille

Kotkatien kerrostalokorttelissa sijaitsi jo ennestään kaksi SATOn vuokrakerrostaloa, jotka on rakennettu vuonna 1965. Kaavamuutoksen ja uusien pysäköintitilojen myötä uudisrakennukset voitiin suunnitella rakennusten vanhalle pysäköintialueelle. Kun kyseessä on täydennysrakentaminen, ohjasi suunnittelua vahvasti olemassa olevien rakennusten tyyli.

Kerrostalokortteli on 5-kerroksinen ja väritykseltään vaalea. 1960-luvun asuinkerrostalojen arkkitehtuurille tyypillinen rakennus nauhaikkunoineen saa nyt kumppanikseen modernia kerrostalorakentamista. Esimerkiksi rakennuksen loiva kulma on toteutettu kauniisti pyöreänä, mikä antaa rakennukselle modernin ja harmonisen ilmeen.

Kestäviä ratkaisuja kerrostalorakentamisessa

SATO on sitoutunut valitsemaan rakennuttamiinsa kohteisiin kestäviä ratkaisuja. Kerrostalo lämpiää maalämmöllä ja kerrostalon katolle sijoitetaan oma aurinkovoimala. Myös kaikilla autopaikoilla on sähköauton latausmahdollisuus.

Muutos ekologiseen rakentamiseen on väistämätöntä, jota myös uusi Rakentamislaki tulee ohjaamaan jatkossa. Kun vastuullisuus ja hiilineutraalius nousevat yhä tärkeämmiksi teemoiksi rakentamisen alalla, kasvaa kysyntä mahdollisimman pienipäästöisille rakennustuotteille jatkuvasti.

Myös Karakallion kerrostalon katossa haluttiin kiinnittää huomiota ekologisuuteen ja vesikatteeksi valittiin Katepal Green -tuoteperheen bitumikatteet.

”Ehdotimme ekologisia bitumituotteita suunnittelijoille ja rakennuttajalle ja kaikki innostuivat siitä. Myös tuotteiden kotimaisuus on kova juttu”, Suomen Kattourakoinnin toimitusjohtaja Sami Harjula kertoo.

Kotimaiset Katepal Green -tuotteet pienentävät rakennuksen hiilipäästöjä

Ympäristöystävälliset bitumikermit on valmistettu osittain kierrätetyistä ja uusiutuvista raaka-aineista. Näin Katepal Green -tuotteiden hiilijalanjälki on saatu merkittävästi vastaavia bitumikatteita pienemmäksi.

”Katepal Green -tuotteiden öljypohjaista bitumia on korvattu mäntyöljyllä ja tuotteiden valmistuksessa käytetään uusiutuvaa vihreää sähköä”, Sami Harjula selittää.

Saton kerrostalokohteeseen asennettiin Green-tuoteperheen raitahitsattava aluskermi sekä kauttaaltaan hitsattava pintakermi. Hiilipäästöiltään pienet kattokermit ovat ominaisuuksiltaan aivan perinteisten kattokermien kaltaiset: tuotteiden kestävyys, vedeneristys ja muut ominaisuudet ovat siis tuttua ja taattua laatua.

”Asentajan tai käyttäjän näkökulmasta ei ole eroa vanhoihin bitumikatteisiin. Kun tuote on läpäissyt kaikki tiukat testit ja asennettavuus, ominaisuudet ja rakenne on kaikki ennallaan, niin ei ihme, että se kiinnostaa rakennuttajia”, Suomen Kattourakoinnin Sami Harjula toteaa.

Pyydä tarjous Etsi jälleenmyyjiä