Referenssi – Casa Cahveli

Ekologiset rakennusmateriaalit olivat selvä valinta omakotitalon rakennuttajaperheelle.

Sijainti: Espoo
Valmistumisvuosi: 2023
Kattopinta-ala: 400 m2
Tuotteet: aluskermi K-MS 170/4000 Green ja pintakermi K-PS 170/5000 Green

Casa Cahveli on suurikokoinen omakotitalo Espoossa, jonka suunnittelijana toimi SAFA-arkkitehti Susanna Kallio. Hirsitalotoimittajana kohteeseen valikoitui Honkatalot ja kattourakoinnista vastasi J. Mehtälä Oy. Talon on määrä valmistua vuoden 2023 aikana.

Modernia suunnittelua perinteisten hirsiseinien ehdoilla

Casa Cahvelin viisihenkinen rakennuttajaperhe halusi toteuttaa suuren ja näyttävän omakotitalon tontilleen Espooseen. Suunnittelua tehtiin tarkasti pienimpiä yksityiskohtia myöten arkkitehti Susanna Kallion johdolla. Talotoimittajaksi valikoitui Honkatalot, joka on ollut kiinteästi mukana taloprojektissa alusta asti. Casa Cahveli toimii nimittäin kahden vuoden ajan Honkatalojen myyjien esittelytalona, eli sen rakentamista seurataan tarkasti. Valmistuttuaan talossa pidetään esittelytilaisuuksia muille rakentamisesta kiinnostuneille.

”Kun pääsimme vierailemaan muutamassa laadukkaassa hirsitalossa, olimme varmoja rakennusmateriaalista. Jo ensimmäiset arkkitehdin luonnokset näyttivät hyviltä ja pienillä muutoksilla päästiin hienoon lopputulokseen”, rakennuttaja Aleksi Koskelo kertoo.

Talo on ulkomuodoltaan näyttävä ja moderni, eikä sitä välttämättä heti tunnista hirsitaloksi valtavien lasiseinien vuoksi. Tummanpuhuva laatikkomainen arkkitehtuuri ja tasakattoa imitoiva paksu yläpohjan muoto antavat rakennukselle dramaattisen komean ulkonäön.

Ekologista pientalorakentamista

Ekologiset rakennusmateriaalit olivat itsestään selvä valinta rakennuttajaperheelle. Onhan kyseessä hirsitalo, joka on rakennusmateriaalina hiilinegatiivinen eli se sitoo itseensä hiilidioksidia. Casa Cahvelin vesikatteeksi valittiin Katepal Green -tuotteet. Vaikka perinteisenkin kattobitumin hiilijalanjälki on varsin kohtuullinen verrattuna muihin katemateriaaleihin, Green-tuotteilla rakennuksen hiilijalanjälkeä saadaan laskettua entisestään.

”Materiaalivalinnoissa korostimme ekologisuutta, pitkäikäisyyttä ja kotimaisuutta. Näistä syistä valitsimme myös Katepalin Green-tuotteet. Saimme Katepalilta hyvää asiakaspalvelua ja kontaktin kokeneeseen urakoitsijaan, joka vakuutti meidät”, Koskelo muistelee.

Ympäristöystävällisiä Katepal Green -tuoteperheen kattokermejä on hyödynnetty omatoimirakentajien kohteissa jo vuosia ja ne ovat olleet monen rakentajan suosikkeja. Ekologiset kattokermit valmistetaan osin kierrätetyistä ja uusiutuvista materiaaleista uusiutuvaa sähköä hyödyntäen. Fossiilista bitumia on korvattu pitkälti puupohjaisilla tuotteilla ja kermin tukikerroksessa käytetään muun muassa kierrätyspulloista saatavaa raaka-ainetta.

”Tämä on valtava rakennus, kattopinta-alaakin on 400 m2. Talossa on loivat pulpettikatot, eli vesikatteeksi kelpasi vain parhaat tuotteet”, kattourakoitsija Janne Mehtälä kertoo.

Hiilijalanjäljeltään perinteisiä materiaaleja pienempi Katepal Green -tuoteperhe on ollut ammattirakentajien saatavilla vuodesta 2022. Kasvanut kysyntä mahdollisti tuotannon nostamisen Katepalin tehtaalla kymmenkertaiseksi ja nyt vähähiilisiä bitumikatteita voidaan tarjota huomattavasti useampiin ja suurempiin kohteisiin. Investointi ekologisiin tuotteisiin on kotimaiselle perheyhtiölle suuri satsaus kestävään kehitykseen.

Helppo asentaa ja huoleton hoitaa

Vesikatteen asennus tapahtui talven molemmin puolin, eli syksyllä ehdittiin saada aluskermit hitsattua ja lumien sulettua siirryttiin pintakermin asennuksiin. Casa Cahvelin tyylisissä loivissa katoissa bitumikate on ainoa luotettava vaihtoehto vesikatteeksi. Kaksikerroksisella kermillä saadaankin kestävä ja helposti hoidettava katto jopa vuosikymmeniksi.

Vihreämmän tuotevaihtoehdon valinta ei vaikuta tuotteen kestävyyteen, takuisiin eikä asennettavuuteen. Kattobitumi on aina tyylikäs ja kestävä valinta rakentamiseen.

”Ei ole ollut kyllä eroa asennettavuudessa muihin tuotteisiin nähden. Aika rankkaa työtä tämä on joka tapauksessa, kun on säiden armoilla ja hitsauspilliä pitelee päivät pitkät jalkojen juuressa”, Janne Mehtälä naurahtaa ja kiittelee samaan hengenvetoon hyvää yhteistyötä Katepalin kanssa.

Pyydä tarjous Etsi jälleenmyyjiä