Kattolaattakatto

Ratkaisut

Kattolaattakatto, kansankielellä palahuopakatto, on yksinkertainen asentaa, turvallinen, pitkäikäinen ja tyylikäs valinta. Laajat väri- ja leikkausmallit mahdollistavat, että katosta saa helposti maisemaan istuvan ja omistajansa näköisen. Sen saa helposti näyttämään joko perinteiseltä tai modernilta, riippuen laatan mallista ja väristä.

Katon vaatimukset ja asennus

Kumibitumikattolaatat ovat jyrkkien kattojen katemateriaali. Katon vaatimuksena on vähintään 1:5 (tai jyrkempi) kattokaltevuus eli kattopinnan tulee laskea vähintään yksi metri viiden metrin matkalla. Alusrakenteelle vaatimuksena on notkumaton, tukeva ja sileä umpilaudoitus tai rakennuslevy.

Kattolaattojen valinnassa Katepal suosittelee Mansion-kaksikerroslaattaa, jossa on nimensä mukaisesti kaksi laattaa yhdessä. Laatta on kerroksellinen, kolmiulotteinen ja epäjatkuvan kuviointinsa ansiosta myös äärimmäisen yksinkertainen asentaa.

Kattolaattakaton asentaminen on yksinkertaista, koska materiaalit muokkautuvat helposti kunkin katon yksityiskohtien mukaan. Suuria investointeja työkaluihin ei myöskään tarvita. Tarvitset vain vasaran, koukkuteräisen mattoveitsen, mittanauhan ja teräslastan.

Yksityiskohtaiset asennusohjeet löydät kattolaattojen asennusohjeesta.

Materiaalipaketti ja määrälaskenta

Kattolaattakaton rakentamiseen tarvitset seuraavat materiaalit:

Materiaalien määrää laskiessa on hyvä huomioida limitys- ja hukkavarat seuraavasti: