Määrälaskennasta katon tekoon

8.4.2021 | Katepal ja tuotteet

Katto on talon kruunu ja yksi rakennuksen näkyvimmistä osista. Katepalin kattavan valikoiman ansiosta pystyt toteuttamaan tarkalleen haluamasi visuaalisen ilmeen. Katepalin värikartan kauniit sävyt on poimittu suoraan suomalaisesta luonnosta. Miltä kuulostaisi jännittävä terrakotta tai rauhallinen satamansininen? Vai sittenkin klassinen ruskanpunainen? Valinta voi olla vaikeaa.

Vaativien olosuhteiden katto

Laadukas kumibitumikatto palvelee vuosikymmenestä toiseen. Se säilyttää tekniset ominaisuutensa Suomen vaihtelevissa säissä paukkupakkasista kesähelteisiin. Katepalin mallistosta löytyy tuotteet kaikkein vaativimpiinkin olosuhteisiin.

Bitumikatto on hiljainen: se ei ropise sateessa tai pauku tuulessa. Pintamateriaali on helppo huoltaa ja se ikääntyy kauniisti ruostumatta tai kupruilematta.

Karhean pinnan ansiosta lumi pysyy katolla ja valuu pois turvallisesti sulamisvetenä, näin välttyy katolta putoavan lumen aiheuttamilta ongelmilta.

Pintari taipuu myös moderniin kohteeseen.

Kate itse tai ammattilaisen asentamana

Oletko innokas rakentaja ja remontoija? Katepalin tuotteet on suunniteltu nimenomaan omatoimista asentajaa ajatellen. Halutessasi voit itse laskea menekin ja tilata tarvitsemasi tuotteet nopeasti suoraan tontillesi. Joustavaa kumibitumia on helppo työstää, ja asentaminen onnistuu helposti yhdenkin hengen voimin ja ilman erikoistyökaluja.

Halutessasi voit myös kääntyä suunnittelussa ja asentamisessa ammattilaisten puoleen. Katepal Kattajat -kumppaniverkostosta löytyy luotettavat tekijät.

Rocky

Näin lasket materiaalimenekin

PINTAMATERIAALIT:
Classic KL: 3 m²/pakkaus
Jazzy: 3 m²/pakkaus
Ambient: 2,18 m²/pakkaus
Rocky: 3 m²/pakkaus
Katrilli: 3 m²/pakkaus
3T: 2,4 m²/pakkaus
Mansion: 1,6 m²/pakkaus

RÄYSTÄSLEVY: Levyjä tarvitaan alaräystäiden metrimäärä. Yhdestä pakkauksesta saadaan 20 juoksumetriä räystästä. Levyn koko on 1 x 0,25 m (20 kpl/pakkaus).

HARJALEVY (leikataan räystäslevystä): Yhdestä pakkauksesta saadaan 12 juoksumetriä valmista harjaa. Levyn koko on 0,25 x 0,33 m. Limitys 5 cm. (60 kpl/pakkaus). Käytetään myös esim. aumakattojen ulkotaitteissa.

ALUSKERMI: Katepal suosittelee aluskermin käyttöä kaikilla kattokaltevuuksilla. Aluskermiä tarvitaan 1,15 x katon pinta-ala. 15 vuoden tuotetakuun edellytyksenä on, että aluskermiä käytetään koko katon alalla.

SISÄTAITEKERMI: Sisätaitekerminä käytetään Pintari-pintahuopaa. Rullan koko on 10 x 0,70 m. Sitä tarvitaan sisätaitteiden pituudet, savupiippujen ym. suurempien läpivientien ympärysmitat sekä näiden vaatimat limitys- ja hukkavarat.

TIPPAPELTI JA PÄÄTYRÄYSTÄSPELTI: Tippapeltiä tarvitaan ala- ja päätyräystäiden yhteenlaskettu metrimäärä. Tippapellin pituus on 2 m. (Yhdessä pakkauksessa on 10 kpl = 19,5 jm). Jos päätyräystäs korotetaan kolmiorimalla, voidaan valita päätyräystäspelti, pituus 2 m.

NAULAT: Jokainen kattolaatta ja harjalevy kiinnitetään neljällä naulalla. Galvanoituja huopanauloja tarvitaan n. 35 kpl/ katto-m². Lisäksi aluskermin kiinnitykseen 10 kpl/katto-m². Naulojen pitää lävistää aluslaudoitus.

TIIVISTYSLIIMA K-36: Aluskermien liimaamiseen tarvitset tiivistysliimaa K-36 5–10 litraa / 100 katto-m² riippuen liimattavien jatkossaumojen, ylösnostojen ja läpivientien määrästä.

Tiivistysliimaa tarvitaan liittymäkohtien tiivistämiseen seuraavasti:
– Savupiipun juuri: 3 litraa/piippu.
– Päätyräystäät: 0,1 litraa / päätyräystäiden juoksumetri.
– Sisätaitteet: 0,4 litraa / sisätaitteiden juoksumetri.

MUUT: Tarvittaessa alipainetuulettimet, läpivientitiivisteet ja sadevesikourut.

TOPTITE 3° GREEN JA TOPTITE 6° -TIIVISSAUMAKATTEET
TopTite 6° -katetta noin 1,15 x katon pinta-ala.
TopTite 3° Green -katetta noin 1,2 x katon pinta-ala
• Sisätaitteisiin aluskermiä 1 m² / sisätaitteen jm.
Tiivistysliimaa (K-36) 5–10 litraa / 100 katto-m² riippuen liimattavien jatkossaumojen, ylösnostojen ja läpivientien määrästä.
Tippapellit ala- ja päätyräystäille.
Huopanauloja 3 – 4 kg / 100 katto-m² . Naulojen pitää lävistää aluslaudoitus.
• Tarvittaessa päätyräystäspellit (korotetut päätyräystäät), alipainetuulettimet, läpivientitiivisteet ja sadevesikourut.

PINTARI-KOLMIORIMAKATE
Pintaria noin 1,15 x katon pinta-ala.
Pintari-kaistaa (leveys 10 cm) kolmiorimoja vastaava määrä.
• Sisätaitteisiin aluskermiä 1 m² /sisätaitteen juoksumetri.
• Tiivistysliimaa (K-36) 5–10 litraa / 100 katto-m² riippuen liimattavien saumojen, ylösnostojen ja läpivientien määrästä.
Tippapellit ala- ja päätyräystäille.
Huopanauloja noin 0,5–0,7 kg/katerulla. Naulojen pitää lävistää aluslaudoitus.
• Tarvittaessa 75 x 2,8 mm:n lankanauloja n. 1,1 kg / 100 katto-m² .
• Tarvittaessa 50 x 50 mm:n rimasta halkaistuja kolmiorimoja 1,5 jm/katto-m² .
• Tarvittaessa päätyräystäspellit (korotetut päätyräystäät), alipainetuulettimet, läpivientitiivisteet ja sadevesikourut.

Tekninen tukemme auttaa sinua katemateriaalin valinnassa ja määrälaskennassa. Ota yhteyttä maksuttomaan palveluumme!

Pyydä tarjous Etsi jälleenmyyjiä