Maanvaraisten lattioiden veden- ja kosteuseristykset

2.12.2020 | Katepal ja tuotteet

Kuinka eristää maanvarainen lattia erityisesti maakosteutta vastaan on hyvin yleinen kysymys, varsinkin korjausrakentamisen yhteydessä. Lähtökohtaisesti eristäminen tulee toteuttaa salaojituksella ja asianmukaisilla maakerroksilla sekä oikean tyyppisillä lämmöneristeillä lattian alla. Mikäli niitä ei voi syystä tai toisesta toteuttaa, tai rakenne on tehty siltä osin väärin, voidaan lattia eristää myös sisäpuolelta.

Aikaisemmin yleisesti käytettyjä bitumisivelyjä ei voida pitää vedeneristyksinä ja sen vuoksi hankalissa olosuhteissa on aina varmempaa käyttää kermirakenteita. Yhtenäistä kermirakennetta käytettäessä vältytään samalla usein ongelmarakenteissa ilmenevältä kostean betonin tai maakosteuden tunkkaiselta hajulta. Mikäli rakenteessa voi tapahtua rakenteellisia liikkeitä tai halkeilua, pitää kermin valinnassa huomioida liikeiden suuruus ja valita riittävän sitkeä kermi rakenteeseen. Suositeltavaa on, että kermin päälle valetaan pintalaatta.

Vaativimpiin kohteisiin suositellaan TL2-luokan kumibitumikermejä: Sokkeli- ja radonkermi tai K-MS 170/3000. Näiden asentaminen on tulityötä. Myös itseliimautuvin reunoin varustetut SuperBase Grip Green tai HeavyBase (TL2) ovat hyviä vaihtoehtoja. Liuostuotteiden käyttöä sisätiloissa emme suosittele.

Saneerauskohteissa ongelmallinen kostea kellarin lattia voidaan myös tehdä siten, että vanhan lattian päälle levitetään Sokkelilevy, jonka päälle valetaan uusi pintalattia.

Pyydä tarjous Etsi jälleenmyyjiä