Katto pelkän aluskermin varassa rakentamisen aikana?

5.3.2021 | Katepal ja tuotteet

Umpilaudoituksen päälle asennettu Katepal SuperBase Grip Green kestää

Kun rakennetaan, tulee joskus vastaan tilanne, jossa säätila tai rakentamisen aikataulu ei enää mahdollista varsinaisen vesikatteen asentamista. Tällöin järkevä ratkaisu on asentaa katolle Katepal SuperBase Grip Green, ja jättää katto odottamaan sen varassa varsinaista vesikatetta. Huomioitavaa on, että kaikki räystäät tulee sitoa aluslaudoitukseen. Helpoiten tämä tapahtuu asentamalla tippapellit aluskermin päälle, kaikille räystäille, asennusohjeiden mukaisesti. Näin tuuli ei pääse repäisemään katetta irti alustastaan.

Aluskermin tarkoitus

Bitumikattolaattojen, ja tarvittaessa muiden bitumikatteiden, alla aluskatteena käytetään laudoituksen päälle asennettavaa aluskermiä. Umpinaista aluslaudoitusta (tai vaneria) ja aluskermiä suositellaan käytettäväksi myös loivilla tai muuten vaativilla (ja monimuotoisilla) tiili- ja peltikatoilla. Aluslaudoituksen päällä oleva aluskermi saadaan erittäin varmasti ja luotettavasti tiivistettyä kaikkien läpivientien kohdilla. Sen saumat ovat tiiviimmät kuin vapaasti asennettavilla aluskatteilla ja alapuolen laudoitus toimii kondenssisuojana alapinnassa. Rakenne on erittäin tehokas myös ääniteknisesti.

Aluslaudoituksen alle ei saa asentaa ns. ”roikkuvaa” aluskatetta, koska alapuolen tuuletustila jakautuu silloin kahteen eri tavalla toimivaan tuuletuskerrokseen. Alempaan kerääntyy kosteutta rakennuksen sisältä ja ylempi lämpiää kesällä enemmän. Seurauksena voi pahimmillaan olla tuuletuksen toimimattomuus sekä home- ja lahoamisongelmat hyvinkin nopeasti.

Tuotteiden hyvin tarttuvat liimaraidat varmistavat, että ne kiinnittyvät toisiinsa pitävästi, jolloin saumoista ja koko kattorakenteesta tulee 100 % vesitiivis.

SuperBase GRIP Green -aluskatteessa on itseliimautuvat saumat.

SuperBase Grip Green on turvallinen

Tavallisten aluskermien irtoava pintahiekka on liukas ja voi aiheuttaa työturvallisuusriskin. Varsinkin jyrkillä katoilla liukkaus korostuu.

Katepal SuperBase Grip Green -aluskermin karhealla kitkapinnalla katontekijän kenkä ei pääse luistamaan, joten tuote on turvallinen valinta aluskermiksi. SuperBase Grip Green sopii monimuotoisille ja vaativille katoille kestäen murtumatta naulauskohdissa sekä kattorakenteen taitteissa. Tuote kestää käsittelyn kylmissä olosuhteissa, tuulessa sekä ääriolosuhteissa.

Mitä kaikkea SuperBase Grip Green kestää? Katso video!


Pyydä tarjous Etsi jälleenmyyjiä