Bitumikermit elementtirakentamisessa

26.9.2022 | Katepal ja tuotteet

Kuluttajien ja loppukäyttäjien silmissä rakennustyömaiden kosteudenhallinta on jatkuva huolenaihe. Laadukas rakentaminen ottaa huomioon kosteudenhallinnan suunnittelussa, jokaisessa rakennusvaiheessa ja käyttövaiheessa. Hyvin suunniteltu rakennuskohde on jatkuvaa kosteudenhallintaa työmaaolosuhteiden ja myös rakennustuotteidenkin asennuksen osalta.

Vesikatemateriaaleissa ja niiden asennuksessa on usein vaiheita, joissa kosteusolosuhteiden muutos aiheuttaa riskin kosteusvaurioille. Työmaan keskeytykset vesikatteen asennuksissa ja niiden aikaiset muutokset kosteusolosuhteissa aiheuttavat kosteusvaurioriskejä tilanteissa, joissa kosteudelle alttiita rakenteita tai lämmöneristeitä on jo asennettu ja ne ovat suojaamatta. Kosteudenhallinta tulee olla jatkuvaa.

Elementtirakentamisessa vesikatteen osalta edellä mainittujen epäjatkuvuuskohtien poistaminen on valmisteltu erilaisten aluskermien esiasennuksessa tehdasympäristössä. Elementtirakentamisen selkein hyöty onkin kosteusvaurioille alttiiden rakennusmateriaalien suojaus kuivissa ja tasalaatuisissa tehdasolosuhteissa.

Katepal tarjoaa elementtitehtaille useita eri vaihtoehtoja elementtirakentamisen vesikatteiden toteuttamiseen.

ElementBase on tuoteluokan TL2 vaatimukset täyttävät liekittömällä kuumailmasaumauksella (sähköinen kuumailmapuhallin) asennettava aluskermi. ElementBase kiinnitetään mekaanisesti alustaan piilokiinnityksellä saumastaan. Tuote toimii osana kermiyhdistelmää, jossa pintakermi asennetaan työmaalla tulitöinä. Soveltuu vedeneristysluokan VE80 (ja VE80R) aluskermiksi. VE80 soveltuva tuoteyhdistelmä ElementBase TL2 + Katepal K-PS 170/5000.

SuperBase Grip Green on tuoteluokan TL3 vaatimukset täyttävät ilman tulitöitä asennettava itseliimautuvin saumoin varustettu aluskermi. SuperBase kiinnitetään mekaanisesti alustaan piilokiinnityksellä saumastaan. Tuote toimii osana kermiyhdistelmää, jossa pintakermi asennetaan työmaalla tulitöinä. Soveltuu vedeneristysluokan VE40 aluskermiksi. VE40 soveltuva tuoteyhdistelmä SuperBase Grip Green TL3 + Katepal K-PS 170/5000. SuperBase Grip Green on vähähiilisen rakentamisen edellekävijätuote, lue lisää Green tuoteperheestä.

HeavyBase on tuoteluokan TL2 vaatimukset täyttävät ilman tulitöitä asennettava itseliimautuvin saumoin varustettu aluskermi. HeavyBase kiinnitetään mekaanisesti alustaan piilokiinnityksellä saumastaan. Tuote toimii osana kermiyhdistelmää, jossa pintakermi asennettaan työmaalla tulitöinä. Soveltuu vedeneristysluokan VE80 (ja VE80R) aluskermiksi. VE80 soveltuva tuoteyhdistelmä HeavyBase TL2 + Katepal K-PS 170/5000.

Tuoteluokkien ja vedeneristysluokkien vaatimukset on esitetty Kattoliiton Toimivat Katot 2022-julkaisussa kattoliitto.fi

Liittyvät tuotteet, aluskermit:

Liittyvät tuotteet, pintakermit:

Pyydä tarjous Etsi jälleenmyyjiä